Guanyadors del II Concurs de Treballs de Fi de Grau d’Enginyeria Informàtica

Rafael Adrián Gil Cañestro és el guanyador del II Concurs de Treballs de Fi de Grau d’Enginyeria Informàtica de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de les Illes Balears, que atorga un premi valorat en 500 euros.

El treball de Sr. Rafael Adrián Gil Cañestro, titulat «Desarrollo de sistema de realidad virtual para el tratamiento del síndrome del miembro fantasma», tutoritzat pel Dr. Francisco José Perales López (CU, Ciències de la Computació i IA, DMI-UIB), mostra la creació d’una aplicació de software de realitat virtual que replica el cos humà amb l’objectiu de tractar, des d’una altra perspectiva, la síndrome del membre fantasma. El dolor del membre fantasma s’ha descrit com una condició en la qual els pacients experimenten una sensació de picor, espasmes o dolor en un membre o part del cos prèviament amputat. Malgrat que hi ha diverses teràpies, encara no n’hi ha cap que elimini les molèsties totalment.

El guardó li va ser lliurat el passat 16 de desembre a l’EPS en un acte al qual varen assistir el director de l’Escola Politècnica Superior, Gabriel Cardona; el subdirector de Relacions amb Empreses i Comunicació de l’Escola Politècnica Superior, Antoni Mesquida; la degana del Col·legi Oficial d’Enginyeria Informàtica de les Illes Balears (COEIIB), Juana María Perea; el vicedegà del Col·legi Oficial d’Enginyeria Informàtica de les Illes Balears (COEIIB), Simó Calafat; el degà del Col·legi de Graduats i d’Enginyers Tècnics en Informàtica (COETIIB), Francisco Javier Chacón; el representant de l’empresa patrocinadora del concurs DonDominio, Xavier Idevik; el representant de l’Associació de Professors d’Informàtica, Albert Llabrés; el representant de l’Associació Balear de Software, Internet i Noves Tecnologies (GSBIT), Antoni Aloy, a més dels estudiants i els tutors dels TFG presentats al concurs.