Membres

Jose María Buades Rubio

Investigador principal

Was born November 25, 1976. He was graduated in Computer Science in June 1999. Ph.D. in Computer Science in December 2006. From October 1999 is performing tasks of teaching and research in the department of mathematics and computer science. Teaching is focused in the area of computer graphics and programming. Main research area is human-compter interaction in the first 10 years, and currently working in the field of real-time rendering.

Esperança Amengual Alcover

Esperança Amengual és Enginyera en Informàtica (2000) i Doctora per la Universitat de les Illes Balears (2009). Durant els anys 1999 – 2001 va participar en el projecte europeu ESPRIT nº 23242, SUCCEDE, dins de l’àmbit de l’Enginyeria del Software. L’any 2000 es va incorporar al Departament de Matemàtiques i Informàtica de la Universitat de les Illes Balears i actualment es professora col·laboradora d’aquest departament en el que imparteix assignatures relacionades amb l’enginyeria del software, l’enginyeria web i les bases de dades.

Antonio Fernández Coca

Antonio Fernández Coca és llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Sevilla, doctor en Informàtica per la Universitat de les Illes Balears i màster europeu en Imatge de Síntesi i Animació per Ordinador per la UIB i la Universitat de Middlesex (Regne Unit). De manera externa als estudis universitaris, va cursar l’especialització en Producció per a Cinema i Televisió.

Professor titular d’universitat de l’àrea de coneixement d’Expressió Gràfica Arquitectònica, ha estat membre de l’equip de direcció de la Universitat de les Illes Balears entre els anys 2013 i 2021 i va ser vicerector de Campus Digital i Transmèdia.

És docent de la UIB des de l’any 1992. Ha impartit docència als estudis de Magisteri, Economia i Empresa, així com al grau d’Edificació. Pel que fa a la docència en postgraus, ha estat el professor de Disseny d’Interfícies Multimèdia al Màster Universitari en Tecnologia de la Informació i les Comunicacions. És l’autor del MOOC «Aprèn dibuix arquitectònic», UIB-Miríadax.

Fins a l’any 2021 ha participat en nou projectes de recerca finançats per la Comunitat Europea i el Govern d’Espanya. És l’autor de sis capítols publicats en diversos llibres de les editorials Tirant lo Blanch i Aranzadi Thomson Reuters, com també participa activament en congressos sobre dibuix aplicat a edificació, comunicació, ensenyament virtual i belles arts.

L’any 2021 va ser el president de la comissió del pla d’estudis per al grau de Belles Arts.

Guillem Colom Muntaner

Guillem Colom Muntaner

Arquitecte l’any 1985 per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (ETSAB). Universitat Politècnica de Catalunya. Professor de la Universitat de les Illes Balears des de 1989 amb la categoria de Titular d’Escola Universitària. He impartit docència en diverses assignatures de l’àrea d’Expressió Gràfica en Arquitectura com Geometria Descriptiva, Sistemes de Representació de l’Espai, Expressió Gràfica, Dibuix Assistit per Ordinador, Fonaments de Disseny, i altres.

Soc membre del  grup d’investigació !Unitat de Gràfics i Visió per Computador’. La meva tasca d’investigació cobreix diversos tòpics com la representació de l’arquitectura per ordinador i la fotografia digital.

Gabriel Fiol Roig

Gabriel Fiol Roig

Llicenciat en Ciències, Secció Informàtica l’any 1984 per la Universitat Autònoma de Barcelona i doctor en Informàtica l’any 1991 per la Universitat de les Illes Balears. Professor de la Universitat de les Illes Balears des de 1985 amb la categoria de Catedràtic d’Escola Universitària. He impartit docència en diverses assignatures com Programació, Estructures de Dades, Algorísmia, Intel.ligència Artificial i Sistemes Intel.ligents.

Soc membre del  grup d’investigació ‘Unitat de Gràfics i Visió per Ordinador i Intel.ligència Artificial (UGIVpOiIA)’ i col·laboro amb el grup ‘Innovació Educativa a les Matemàtiques i Enginyeria (GIEME)’. La meva tasca d’investigació cobreix diversos tòpics, com ara Intel.ligència Artificial, Mineria de Dades, Aprenentatge Inductiu, Agents Intel.ligents i Innovació Educativa.

Antoni Jaume-i-Capó

Antoni Jaume-i-Capó obtained the Ph.D. degree in Computer Science at the Balearic Islands University in 2009.Since 2005 he works at the Mathematics and Computer Science Department of the Balearic Islands University. His main research interests include computational vision, vision-based interfaces, serious games and rehabilitation. He has published in several international journals his research work. He also has participated and leaded funded research projects (Regional Government, Spanish Government, European Union).

Cristina Manresa Yee

Cristina Manresa Yee es Ingeniera Informática y Doctora en Informática por la Universidad de las Islas Baleares. Sus principales líneas de investigación incluyen la interacción persona-ordenador, la visión por computador e interfaces para personas con discapacidad. Ha participado y liderado proyectos de investigación financiados por diferentes organismos (Govern de les Illes Balears, Gobierno de España, Unión Europea).

Ramon Mas Sansó

Ramon Mas Sansóés Llicenciat en Ciències, Secció Informàtica per la Universitat Autònoma de Barcelona (1989) i Doctor en Informàtica per la Universitat de les Illes Balears (1996). L’any 1993 va cursar el Màster en Especialitzacio en Visualització i Comunicacions Infogràfiques en el Swiss Federal Institute of Technology.

Va començar la seva carrera docent l’any 1990 com a Professor Titular d’Escola Universitària i és Professor Titular d’Universitat des de l’any 1999, adscrit al Departament de Ciències Matemàtiques i Informàtica.

Ha impartit docència a primer, segon i tercer cicle de les enginyeries tècniques en informàtica tant de gestió com de sistemes, a Enginyeria Superior en Infomàtica i actualment ho fa en els graus d’Enginyeria Informàtica i d’Enginyeria Telemàtica.

Miquel Mascaró Oliver

(Llucmajor, Illes Balears 1966). Professor Titular d’Escola Universitària al Department de Ciències Matemàtiques i Informàtica de la Universitat de les Illes Balears. Llicenciat en Informàtica per la UIB 1992, Màster en Sintesi d’Imatges i Animació per Ordinador per la Middlesex University (UK) 1991, Doctor en Informàtica per la UIB 2014. Entre 1992 i 2004 ha estat professor del MA ISCA a la UIB on ha supervisat nombrosos curtmetratges d’animació que han rebut els més prestigiosos premis internacionals. Com a realitzador cinematogràfic ha dirigit cuatre curtmetrages i un llargmetratge al 2002. El seu interés en recerca inclou Modelització 3D i animació facial, expressió facial realista i actors virtuals.

Margarita María Lourdes Miró Julià

Margarita María Lourdes Miró Julià

Llicenciada en Ciències Físiques per la Universitat de Barcelona i doctora en Informàtica per la Universitat de les Illes Balears. Professora Titular de Universitat de la Universitat de les Illes Balears en l’àrea de coneixement de Ciències de la Computació i Intel·ligència Artificial. Imparteix docència en diverses assignatures com Estadística, Intel·ligència Artificial, Mineria de Dades i Sistemes Basats en el Coneixement.

Som membre del grup de recerca Unitat de Gràfics i Visió per Ordinador i Intel•ligència Artificial (UGiVpOeIA) i la meva investigació se centra en el tractament intel·ligent de dades.

Miquel Miró Nicolau

És graduat en Enginyeria Informàtica (2018) i Màster en Sistemes intel·ligents (2020) per la Universitat de les Illes Balears. Actualment està realitzant la tesi doctoral a la mateixa universitat amb una beca FPI de la comunitat autònoma de les Illes Balears. La seva investigació es centra en l’ús de tècniques d’intel·ligència artificial explicable en l’àmbit mèdic.

Gabriel Moyà Alcover

Gabriel Moyà Alcover va obtenir el seu doctorat el setembre de l’any 2016, amb la tesi titulada: ‘Scene modelling for vision-based interactive systems in rehabilitation contexts’. Els seus principals interessos de recerca inclouen la visió per computador, les interfícies basades en la visió, machine learning i la computació basada en humans. Ha publicat en diverses revistes internacionals el seu treball de recerca.

Membre del Departament d’Informàtica i Matemàtiques des del curs 2012-2013 amb la figura d’ajudant. Pertany a la Unitat de Gràfics i visió per computador (UGIVIA). Ha donat

També ha participat en projectes de recerca finançats per diferents organismes (Govern Regional i Govern espanyol).

Francisco J. Perales López

Dr. Francisco J. Perales López –  Director de UVJIA (Unidad de Innovación en Videojuegos e IA, UIB), Catedrático de Universidad CCeIA (2017). Licenciando en grado y Doctor en Informática por la UAB (1986) y la UIB (1993), Master Oficial Estudios Avanzados en Medicina (UIB, 2014), Master Oficial en Gráficos, Imágenes Digitales e IA (UAB, 1993). Es especialista en IA (Visión por Ordenador e Interfaces Multimodales). Ha publicado 200 trabajos de investigación en IA, visión por ordenador, interfaces de usuario y neurociencia. Tiene 5 sexenios (4 de investigación y 1 de transferencia). Ha participado en 42 de proyectos de I+D+i competitivos (25 como IP). Ha dirigido 9 tesis doctorales. Revisor y Editor de revistas internacionales. Es Senior Member del IEEE, Miembro ACM-SIGGRAPH y Miembro ordinario de la Sociedad Española de Neurociencia (SENC). General Co-chair del AMDO (Articulated Motion and Deformable Objects) de la AERFAI/UIB (2000-2018). Profesor Visitante en la Universidad de Tübingen (Neuroprosthetics Group, 2018).

Sílvia Ramis Guarinos

La Dra. Silvia Ramis Guarinos se doctoró en Tecnologías de la Información y las Comunicaciones por la Universidad de las Islas Baleares (UIB) en 2019. Actualmente es miembro de la Unidad de Gráficos y Visión por Computador e Inteligencia Artificial (UGIVIA) de la UIB. Ha participado en varios proyectos en el campo de la Visión por Computador, Inteligencia Artificial e Interacción Persona-Robot. Su experiencia investigadora se centra en la inteligencia artificial aplicada a la interacción persona-robot, especialmente en la detección de rostros y el reconocimiento de expresiones faciales

Maria Francesca Roig Maimó

Maria Francesca Roig Maimó és Enginyera Informàtica (2010), Màster Universitari en Tecnologies de la Informació (2012) i Doctora en Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (2019) per la Universitat de les Illes Balears. Membre del Departament d’Informàtica i Matemàtiques de la Universitat de les Illes Balears des del curs 2017-2018 amb la figura d’ajudant doctor. La seva tasca d’investigació s’ha desenvolupat principalment en el camp de la Interacció Persona-Ordinador, combinant-la amb el camp de l’accessibilitat i la rehabilitació.

Javier Varona Gómez

Doctor Enginyer en Informàtica des de l’any 2001 per la Universitat Autònoma de Barcelona. Investigador predoctoral i postdoctoral al Centre de Visió per Computador de la Universitat Autònoma de Barcelona. Especialitat Visió per Computador. Investigador del Programa ‘Ramón i Cajal’ a la Universitat de les Illes Balears de 2005 a 2009. Investigador del programa I3 d’Intensificació de la Recerca des de 2009 fins a l’actualitat.

Professor Contractat Doctor des de Desembre de 2009 al Dept. de C. Matemàtiques i Informàtica de la Universitat de les Illes Balears. Ha impartit docència en els estudis d’Enginyeria en Informàtica (Tècnica i Superior) a la UAB (1995-2003) i a la UIB (2004-actualitat). També ha impartit docència en el Grau d’Eng. Informàtica a la UIB. En postgrau ha estat professor en quatre títols diferents de Màster universitari, així com en diferents cursos de Doctorat, i ha dirigit 6 ​​tesis doctorals (1 a la UAB i 5 a la UIB).

Ha participat en més de 10 projectes de Recerca finançats a nivell autonòmic, nacional i internacional (en 5 d’ells com a investigador principal). Ha participat durant aquest període en gran quantitat de projectes de transferència tecnològica amb Empreses.

Ha estat Director del Màster Universitari de Tecnologies de la Informació i Codirector del Doctorat en Informàtica. Subdirector del Departament de C. Matemàtiques i Informàtica. Subdirector del Centre d’Estudis de Postgrau de la UIB. Delegat del Rector i, des de Gener de l’any 2015, és Vicerector de Títols i Tecnologia.

Col·laboradors

Dr. Manuel González-Hidalgo (SCOPIA, DMI Team)

Dr. Jordi Llabrés Bordoy (Psicología, Personalidad, Evaluación y Tratamiento Psicológico)

Dra. María de la Paz Martínez Bueso (Enfermería y Fisioterapia)

Dra. Inmaculada Riquelme Agulló (Enfermería y Fisioterapia)

Dr. Pedro Bibiloni  (SCOPIA, DMI Team)

Dra. Ines Ayed (Esment)

Dra. María José Abasolo (UNLP, Argentina)

Dra. Diana Arellano (Filmakademie, Germany)

Dr. Ronan Boulic (VRLAB-EPFL, Suiza)

Dr. Alexandre Cruz Berg (ULBRA, Brasil)

Dr. Jordi Gonzàlez (IRI-UPC, España)

Dr. Ramón Rotger (Clinica Rotger)

Dr. Pedro de Miguel (Jefe SRM, Clínica Rotger)

Dr. José Ramón Soler Fuensanta (Doctor en Informática)

Sr. Ramón Martín Calderero (Ldo. Física)

Sr. Bernat Galmes Rubert