Guanyadors dels premis TalenTIC 2019

Marc Munar ha estat guardonat amb el primer premi en els IV Premis TalenTIC Balears, certamen convocat per la consultora tecnològica informàtica d’El Corte Inglés (IECISA) i la Universitat de les Illes Balears (UIB), per a treballs de fi de grau i treballs de fi de màster sobre aplicacions innovadores en les tecnologies de la informació. A aquests premis poden optar tots aquells alumnes que han presentat el treball de fi de grau o de màster de qualsevol dels estudis de la UIB durant el 2019 i en els quals s’ha dissenyat, aplicat o analitzat una innovació TIC rellevant. El TFG de Marc Munar ha estat dirigit pel Dr. Manuel González i el Dr. Gabriel Moyà, components del grup UGIVIA.

A més del primer premi el nostre grup ha participat en dos dels tres accèssits atorgat pel jurat amb els treballs de Rubén Tobar Nicolau, Redes neuronales generativas antagónicas, dirigit també pel Dr. Gabriel Moyà i el treball de Laia Riera Negre Efectos de la realidad virtual y los tonos biaurales sobre el dolor crónico en niños y jovenes con enfermedades reumáticas, en el qual el nostre cap d’unitat Dr. Francisco Perales hi va col·laborar.

Enhorabona als premiats!

1r premi: Viabilidad y seguridad para el seguimiento por smartphone de complicacions postquirúrgicas en cirugía abdominal, Marc Munar Covas (Grau en Matemàtiques).

Tutors: Dr. Manuel González Hidalgo i Dr. Gabriel Moyà Alcover
Supervisor: Dr. Joan Josep Segura

Resum: Els pacients sotmesos a operacions abdominals han de fer un seguiment postoperatori durant llargs períodes de temps. Aquest seguiment es fa a través de consultes presencials amb l’especialista, les quals tenen un cost econòmic i, sobretot, afecten la qualitat de vida dels pacients, ja que moltes de les consultes són innecessàries i els obliguen a traslladar-se. Amb la inclusió de les noves tecnologies es pot simplificar el seguiment dels pacients, i sembla raonable proposar una aplicació de telèfon intel·ligent que permeti complementar l’opinió de l’especialista. Partint d’una imatge de la ferida, es poden detectar algunes de les possibles complicacions, entre les quals destaca la infecció. L’objectiu principal d’aquest treball és detectar la presència d’infecció a través de l’anàlisi del color; ara bé, en la imatge apareixen grapes per mantenir la ferida tancada, la qual cosa en distorsiona la visió general.

Mes Informació: Web Premis Talentic2019