Guanyadors dels premis TalenTIC 2020

Ha tingut lloc la cinquena edició dels premis TalenTIC, convocada per la consultora tecnològica INETUM (abans IECISA) i la Universitat de les Illes Balears (UIB), per a treballs de fi de grau i treballs de fi de màster sobre aplicacions innovadores. L’objectiu dels premis TalenTIC és incentivar la innovació tecnològica en l’àmbit acadèmic i premiar l’esforç i la dedicació dels alumnes que hagin fet treballs de fi de grau o fi de màster a partir de tecnologies de la informació i la comunicació innovadores.

El guanyador de l’edició d’enguany és el senyor Miquel Miró Nicolau, alumne del Màster Universitari en Sistemes Intel·ligents, amb el treball Segmenting overlapped objects in images. A study to support the diagnosis of sickle cell disease. Els tutors del seu treball són els membres del nostre grup d’investigació Antoni Jaume Capó i Gabriel Moyà Alcover.

Seguint l’investigació iniciada amb aquest TFG en Miquel Miró Nicolau està iniciant la seva tesi doctoral en el nostre grup de recerca.

A aquesta cinquena edició, s’hi han presentat 39 projectes, 17 dels quals corresponen a dones i 22 a homes, tots del curs acadèmic 2019-20. S’has concedits un primer premi de 1.000 euros, a més d’un diploma acreditatiu i la divulgació del treball en un reportatge de premsa especialitzada, i 3 accèssits. 

Enhorabona Miquel!

Autor: Miquel Miró Nicolau
Tutors: Antoni Jaume Capó i Gabriel Moyà Alcover
Resum: Overlapped objects are found on multiple kinds of images,they are a source of problem due its partial information.Multiple types of algorithm are used to address this problem from simple and naive methods to more complex ones. In this work we propose a new method for the segmentation of overlapped object. We also introduce some known neural networks architectures to solve this problem. Finally we compare the results of this algorithm with the state-of-art in two experiments: one with a new dataset, developed specially for this work, and red blood smears from sickle-cell disease patients.

Més informació